Shiatsu is een Chinese massagetechniek - ook wel acupressuurmassage genoemd. Hierbij worden verschillende vormen van druk toegepast op de punten die van belang zijn voor je energiebalans. Deze punten liggen op meridianen die ieder hun bijzondere eigenschappen hebben, maar ook bij pijn op één plek werken. Onspanning vormt altijd de basis van een massage en stimuleert mede het zelfgenezend vermogen.

De massage wordt gegeven op een massagetafel en bij nek, schouder of rugklachten kan deze ook gecombineerd worden met een stoelmassage . Vaak is er een directe verlichting van de pijnklachten en meer mobiliteit.

Iedere massage is uniek, omdat ik werk aan de klachten en wensen van dat moment. Bij chronische klachten is het zinvol om een traject van meerdere massages af te spreken, omdat daar een veel diepere en langdurige werking van uit gaat.

Maar ook zonder klachten en alleen voor de ontspanning is een shiatsumassage heerlijk. Je voelt je meer aanwezig in je eigen lijf en meer in balans. Op deze manier heeft Shiatsu een preventieve werking.

Bij mijn massages hou ik rekening met de unieke persoon die jij bent en kan ik in overleg gebruik maken van moxa- en cuppingtechnieken.


Shiatsu